In een klein bedrijf kan een ziekmelding al snel tot praktische, roostertechnische problemen leiden. Het verzuim is in onze branche gelukkig niet hoog. Verzuimende werknemers kosten een bedrijf wel veel tijd en geld. Het is daarom van belang uw medewerkers gemotiveerd, betrokken en inzetbaar te houden.
Als een medewerker zich toch ziekmeldt is het belangrijk te weten wat u moet doen. Volgens de Wet verbetering poortwachter moet u ervoor zorgen dat de werknemer weer snel aan de slag kan. Er zijn verschillende instanties die u helpen bij het inzetbaar houden van uw personeel.
Voor de verzuimbegeleiding bent u verplicht gebruik te maken van een bedrijfsarts. U kunt daarvoor terecht bij een arbodienst (bijv. Remedium) of u kunt zelf een bedrijfsarts aan stellen.
Verzuimgesprek voeren
Als een medewerker ziek thuis zit, is contact met het werk van groot belang. Aandacht van de werkgever voor de problematiek en wanneer de werknemer weer aan de slag kan, is een belangrijke succesfactor van een snelle terugkeer. Kortom, actieve verzuimbegeleiding en contact houden. Wij bieden u enkele handvatten voor verzuimgesprekken.
Re-integratiemogelijkheden
Zelfstandige drogisterijondernemers kunnen voor preventie en inzetbaarheidsinitiatieven een beroep doen op Stichting Duurzame Inzetbaarheid Drogisterijen, een initiatief van de KNDB.